Douglas ”Dogge” Dahlgren

Jag har fotograferat till och från sedan slutet av 70-talet men under senare år i stort sett dagligen. Jag bor på Södermalm i Stockholm och bär alltid kameran med mig på mina dagliga promenader.

Som fotograf föredrar jag pulsen och miljön i det urbana landskapet oavsett om det är i Stockholm, Berlin eller Melbourne jag befinner mig. Jag vill egentligen inte inordna mig i någon fotografisk genre utan staden är för mig en scen och kuliss för i stort sett alla mina bilder, sedan spelar det inte så stor roll om det blir människor, enbart byggnader, arkitektur och dess strukturer eller djurlivet i staden som blir mina motivval. Bilderna är dock alltid dokumentära och aldrig arrangerade. 

Försöker kontinuerligt utvecklas som fotograf och bildberättare genom att i första hand fotografera mycket men också genom att titta mycket på bilder och låta mig inspireras av fotografer som Fred Herzog, Saul Leiter, William Eggleston, Steven Shore och inte minst Mats Alfredsson för att nämna några.

Jag fotograferar, med några få undantag, alltid i färg och naturligt ljus och lägger ner en hel del tid på efterbearbetningen inte minst för att det är en så rolig del av bildskapandet.