Möte 10 mars 2015

Vi diskuterade några saker i kväll som Ni som inte var på plats får läsa här.

 • Generellt när det gäller våra olika projekt så är bildmängden olika stor och ojämnt fördelad mellan oss fotografer. Vi bestämde att varje fotograf inte ska visa mer än fem bilder per projekt vid samma tillfälle. Vi som har fler än fem bilder i ett projekt tar bort projekttagen. Utan tag visas inte bilden. Men vi kan ha bilderna kvar i projektmappen och över tid växla och byta ut bilder. Om det visar sig att fem bilder inte är en bra mängd så bestämmer vi något nytt. En sak vi ska överväga är om vi ska göra separata album per fotograf och projekt om en fotograf har många bilder att visa. Det kan se ut som under “Mina kvarter”, dvs med flikar.Alla tar bort “tags” så att vi inte har fler än 5 / projekt. Samtidigt som bilder “avtagas”, byt då status från Featured till Published. Fundera på om Ni vill att vi ska bygga ut albumfunktionen så att vi kan visa många fler bilder än 5 per projekt?
 • Vi borde ha fler projekt, fler idéer att fotografera och visa. Under kvällen dök följande idéer upp:
  I Tunnelbanan
  Mat på stan
  Gatukonst (inte graffiti utan annan “konst” av allehanda slag i offentlig miljö)
  Stadsdjur
  Kungsträdgården under blomning (miniprojekt under den korta perioden)
  I skymningen (blå timmen på stan)
  I regn
  De allra flesta idéer torde kunna användas. Om någon får lust så är det bara att tagga enligt den feta texten och meddela mig så lägger jag upp projektet i menyn.
 • Calle Sigrell kommer att anordna en Photo Walk den 28/3 med OSP. Han bjuder in GG att följa med. Vi är många som med olika framgång provat Photo Walks, men det kan ändå vara trevligt att följa med. Samling på Gamla Stan-sidan av Riddarholmsbron kl 10:00 den 28/3! Om vädret är OK så tänker jag nog hänga på, inkl min hund Krut! Walken brukar Calle avsluta på ett fik. Det lär bli knepigt för min del, eftersom hundar inte får följa med in. Eller om Calle hittar ett hundvänligt fik i Gamla Stan.