Möte 2020-01-09

Vi var 9 på mötet. Vi tittade på bilder som vi brukar och överraskades av många bilder som var bra.

Den diskussion som avslutade mötet var viktig och resulterade i några åtstramningar. Diskussionen vi förde handlade om vad som hänt med GG sedan WTS kommit ombord. Någon frågade om vi tröttnat på gatufoto eftersom vi så gärna ger oss i kast med alla andra kategorier. Vi hade en bild av Birgitta som katalysator till diskussionen, en bild som inte kunde kategoriseras i någon av de kategorier vi har idag utan som bäst skulle kunna passa i ”Kategori konstfoto”. Är det i den riktningen gruppen vill gå? Till ett alltmer diversifierat bildinnehåll, eller vill vi hålla kvar vid gruppen ursprung? Att vidareutveckla Birgittas FaceBook-grupp om konstfoto till en grupp som jobbar ungefär som vår grupp var inget alternativ.

Efter att vi vänt och vridit på frågeställningen stod det klart att många i gruppen vill hålla fast vid Gatufoto som gruppens kärnverksamhet. Samtidigt så ville man inte gå miste om att titta på den typ av bild Birgitta presenterade. Dessutom är det viktigt att alla i grupppen ges ungefär lika stort utrymme, alla skall få samma chans att få sina bilder betittade och diskuterad.

Det hela kokade ner till att vi gör ett antal ändringar, ändringar som givetvis inte är huggna i sten utan som bara gäller till dess vi bestämmer oss för något annat och ännu bättre.

 • Vi reducerar antalet kategorier till fem, varav en ny:
  – Gatufoto
  – Mina Kvarter
  – Minimalism
  – Oskärpa
  – Övrigt urbant (ny)
  Övriga kategorier läggs tills vidare undan.
 • Varje fotograf begränsar antalet bilder till sammanlagt 5 för de fyra första kategorierna.
 • I den sista kategorin ”Övrigt urbant” får varje fotograf lägga in 1 bild per möte. I denna grupp är allt möjligt, så länge som bilderna är fotograferade i urban miljö.
 • Vi prioriterar att visa bilder som vi av goda skäl vill lyfta fram. Kanske för att vi tycker bilderna är särskilt bra eller kanske för att det finns något speciellt vi vill diskutera.
 • Vi prioriterar nytagna bilder, helst bilder fotograferade sedan vi sågs senast. Att fokusera på nytagna bilder ger oss större möjligheter följa varandras utveckling

Hoppas detta sammanfattar vår diskussion. Om jag missat något hoppas jag på reaktion från de om var med på mötet.

/Hans