Möte 2019-09-12

Mötet inleddes försenat pga allmänt strul i T-banan, samt pga att närverket på Östermalms Föreningsråd inte fungerade. Vi kom igång vis 18:30 -tiden, tack vare att Elisabeth offrade merparten av sin surfpott i telefonen.

Nu är gruppen en sammanslagning av GG och WTS, närvarande var alla utom Olle, Clas och Liza.

Inledningsvis pratade vi lite om Sven-Olof och situationen i allmänhet. Mötet i tisdags på fotoklubben var bra, så det mesta var sagt. Det som hänt är sorgligt och det kommer at ta ett bra tag att smälta.

Vi diskuterade även om vi ska ha signatur eller ej på våra bilder. Med de projekt vi fört in från WTS så är det inte självklart med signatur, den blir dominant i vissa sammanhang. Vi konstaterade att eftersom vi enbart visar bilder på mötet om vi själva närvarar, så klarar vi oss bra utan signatur. Men det gick givetvis inte att nå enighet i frågan, så signatur är numera frivilligt.

Projekten från WTS är “Minimalism”, “Oskärpa” och “Överexponerat”. Alla som vill får ge sig i kast med dessa projekt, det finns “Visa” -tagg för projekten om man vill visa projektbilder i den externa delen av hemsidan. Vad Ni måste komma ihåg är att om Ni inte tidigare varit aktiv i ett projekt så måste Ni säga till mig när Ni taggat Er första “Visa” -bild. Bilderna syns inte i projektmenyn med mindre än att jag gör en utredigering per fotograf. Detta måste jag göra första gången och anledningen är att jag inte vill ha en massa tomma platshållare.

Projektet “Mina kvarter” finns också kvar. Bland GGs ursprungsmedlemmar är det bara Mahshid som har en tom platshållare i projektmenyn. WTS-delen av gruppen får gärna lägga upp bilder, säg då till så att jag kan redigera ut materialet.

Vi skissade också på ett nytt projekt, “En och en halv“.  Vad det innebär är upp till var och en att tänka ut. Anders hade någon bild med en och en halv människa, men det är bara ett exempel. En lite utmanande projektidé. Det kommer en “Visa”-tagg för det projektet.

Sedan började vi titta på bilder. Med nya medlemmar runt bordet ökar debattlustan ytterligare. Vi hann inte riktigt gå igenom “Topp1” -materialet, det blev lite slarvigt på slutet. Vi hann inte gå igenom “Projekt ovanifrån”. Vi kunde också konstatera att det inte är självklart hur vi skall avgränsa vilka bilder som passar i gruppen, nu när vi burit in WTS lite generösare och bredare bildacceptans. Vi får helt enkelt prova oss fram här.

Jag vill att vi ska hinna flera saker under ett möte. Vi ska hinna pratat med varandra, prata och titta på projekt, likväl som på “Topp1”.  Eftersom allt är nytt så känns det lite brådstörtat att ändra, vi kör 5 bilder “Topp1” även till oktobermötet, men i samband med det mötet, eller efteråt, så får vi utvärdera hur väl vi hinner och även var i allt material vi vill lägga fokus.