Meddelande till samtliga i GG skickat i e-post 20190823

Det drar ihop sig till höst. Utanför piskar regnet mot rutan och Krut (hunden) vill inte gå ut. Kortbyxorna känns lite i svalaste laget.
 
Vi har alla tagit del av allt jobbigt som händer Sven-Olof. Jag besökte honom förra fredagen och pratade med honom senast igår. Sven-Olof är vid gott mod och han mår under omständigheterna bra, men orken tryter. Han har avsagt sig rollen som ordf i SFK och han lägger ner WalkingTheStreets. Sven-Olof ska bara tänka på sig och sina närmaste, inte hålla på med administrativa uppgifter och axla ansvar.
 
När jag och Sven-Olof diskuterade WTS och GG som kändes det naturligt att grupperna går samman till en enhet. Av WTS 8 medlemmar så är det bara 3 som inte också är med i GG, så jag har erbjudit Anders Bergh, Birgitta Bratthall och Marika Lindbom att komma över till GG. Glädjande nog har alla accepterat erbjudandet. För hösten 2019 blir vi därför 16 personer i GG om alla kommer. Rummet blir fullt!
 
Jag har funderat mycket på hur GG fungerar visavi WTS. GG har ju haft kosher gatufoto på menyn, medan WTS har haft ett öppnare förhållningssätt till URBAN fotografi. Inom WTS har vi kört fyra projekt (Kalendern, Minimalism, Överexponerat, Oskärpa) som alla hör hemma i den urbana miljön, men som inte traditionellt kan anses som gatufoto. Från hösten 2019 vill jag ta in WTS synsätt till GG och därmed vidga GGs bildbas till att handla om gatufoto och/eller fotografi av mer konstnärlig art med bilder hämtade i den urbana miljön. Älg i skogsbrynet blir fortfarande haram, men om älgen står i buskarna i Humlegården och staden syns i bakgrunden, då borde den bli halal med denna syn på fotografi i urban miljö. Gränsdragningarna kommer säkert att uppfattas som utmanade, men utgångspunkten för vår verksamhet är att vi ska ha roligt och vi ska lära oss. Se’n får det väl bli gränsdragningsdiskussioner i de fall det behövs.
 
Jag har lagt in Anders, Birgitta och Marika som medlemmar i GG och jag har kompletterat siten med tre projekt, Minimalism, Oskärpa och Överexponerat. Dessutom Ovanifrån som var Olles projektidé över sommaren.
 
Jag har redan vädrat och funnit mothugg för min oro att det ska bli för många bilder på våra möten, att vi skall förvandlas till en bildtittningsgrupp istället för att vara en bilddiskussionsgrupp. Med 16 medlemmar i rummet så måste vi dessutom visa respekt för varandra så att alla får tid och plats. Efter att ha funderat och funderat och funderat så gör vi i första steget ingen ändring. Låt gå för att jag har fel i min oro. Inför höstens första möte får därför alla tagga 5 bilder ”Topp1” och sedan ytterligare 5 bilder ”Topp2”. Den senare gruppen öppnar vi om vi tycker vi hinner. Vi har i första steget ingen specialbevakning av våra nya projekt, utan om vi har en intressant oskärpebild så taggar vi den ”201909,Topp1,Projekt Oskärpa”. Allt finns i drop-down -menyn. På så vis kommer den med i ”Topp1” -urvalet och var och en lägger sitt bildfokus på den typen av fotografi som känns bäst.
 
Jag tänker mig att vi utvidgar den externa visningen av våra projekt, så jag kommer att menylägga Minimalism och Överexponerat så som jag gjort med Oskärpa. Blir vi många som vill visa bilder i dessa projekt måste vi dessutom begränsa oss så att alla får visa bilder innan betraktarna helt tröttnar.  5 bilder per fotograf och projekt med taggen ”Visa” tror jag vi provar. Men den delen av siten är ännu inte klar.
 
Hans Wahlgren