Möte 2019-06-13

Vårens sista möte var glest besökt, endast sju tappra runt bordet.

Vi började med ”Resefotogruppen” som den här gången varit i Vietnam. Håkan och Clas har varit där med 25 års mellanrum. Dom hade gjort tio parbilder, tio bilder som från varsin tidsepok försökte spegla samma företeelse. Det var kanske inte riktigt gatufoto i traditionell mening utan mer tangerande dokumentärfoto eller resereportage, men bilderna gav intressanta perspektiv på hur samhället utvecklats, eller inte.

Därefter tog vi i vanlig ordning tag i ”Topp1” och därefter ”Topp2”. Många bra bilder och diskussioner.

Vi avslutade kvällen med lite funderingar kring hur vi kan utveckla GG till nästa ”läsår”. Ska vi bara fortsätta som vi gör nu med ”Topp1” och ”Topp2”, eller kan vi med GG som plattform göra något mer, utveckla något spännande? ”Utställning” viskade Liza. Kanske det, eller kanske något annat. Jag tycker alla ska ta det som en utmaning över sommaren att fundera på hur GG kan utvecklas vidare.

Glöm heller inte sommarprojektet ”Projekt Ovanifrån”. Det finns en taggning för det. Tagga som mest 5 bilder per fotograf så tittar vi på dessa bilder på första höstmötet.

Avslutar med att önska all EN RIKTIGT SKÖN SOMMAR!

/Hans