Möte 2019-05-09

Mötet var välbesökt, endast Elisabeth, Olle och Mirja saknades. Dessutom hade vi Barbro Lindh med oss, hon har länge stått och väntat på en plats i GG och nu var hon med för att prova på. Syftet var att vi skulle få bekanta oss med varandra och att Barbro blir med i GG om hon efter mötet fortfarande är intresserad.

VI började med en utflykt till Cartagena. Håkan och Ulf har varit där, inte tillsammans, men ändå. Vi tittade på 10 bilder från resp fotograf och diskuterade hor dom valt att tolka och beskriva staden.

Därefter tittade vi på och kommenterade ”Topp1” i sedvanlig ordning och vi hann också med att lite flyktigare titta igenom ”Topp2”.

Olle hade inte möjlighet att vara med pga influensa, men han skickade ett förslag till sommarprojekt. Han förslår ”Projekt Ovanifrån”. Det här skulle i så fall vara något vi har med oss opretentiöst under sommaren, bilder vi kan lägga in och tagga med den taggen om vi får tid och lust. Jag lägger in den taggen så kan vi som vill använda den. Finns det bilder med den taggen efter sommaren så tittar vi på dessa.

Inför hösten vet jag ingenting. Jag har inte fått någon återkoppling gällande lokalkostnaderna eller önskade tider. Jag återkommer så snart jag hör något.

Som avslutning kan jag inte låta bli att notera att det är väldigt många bra bilder gruppen producerar!

/Hans

Tillägg: Glömde några saker…..

Vi pratade om turordning för hur bilder visas. Systemet sorterar bilder efter bildnamn. Om vi inte sätter något bildnamn i galleriprogrammet så blir filnamn = bildnamn. Det innebär i realitet att en fotografs fem bilder kommer att visas i sekvens om vi inte gör något åt bildnamnet i galleriprogrammet. Det är önskvärt att INTE alla bilder från samma fotograf visas i följd, därför ska vi fixa bildnamnen när i laddar upp bilder. Om vi inte orkar hitta på egna bildnamn så räcker det att sätta en bokstav som prefix före filnamnet (som ligger i bildnamnsfältet) för varje bild. Börjar man i början på alfabetet och hoppar några bokstäver mellan varje bild så blir bilderna utspridda.

Jag ställde dessutom en fråga: Är det bra med möte i juni? Vi har ju planerat junimöte i alla år, men kanske är det så att många har andra saker för sig i juni, kanske är det olämpligt med möte i juni? Synpunkter?