Möte 2019-01-10

Mötet var välbesökt, endast Clas, Ulf och Mirja saknades.

VI inledde med att prata lite om ”Mina kvarter”. Det kommer inte att bli någon tryckt bok, därtill är engagemanget inte tillräckligt stort för att få kvalitet på samtliga sidor. Vad vi dock kan göra är att vi kan färdigställa en digital variant av boken, för de som vill. Det här blir då en bok med bilder enbart av de som känner tillräckligt engagemang för projektet. De som vill gör följande:

  • Skriver ner en presentationstext som känns bra för de bilder Ni vill presentera. Tänk på den externa läsaren och undvik ”kalkoner”.
  • Gör bilderna i samma format som bilderna till visning på våra möten, dvs 1100 x 1100. Spara ner i jpg. Inga vattenmärken.
  • Skicka text och bilder till fyra uppslag, dvs 8 sidor.
  • Skicka alltsammans i e-post till mig. Berätta också hur Ni vill ha bilderna presenterade på sidorna.

Därefter pratade vi allmänt om nya interna projekt. Att göra något gemensamt som passar alla går inte. Någon vill inte inordna sig över huvud taget medan andra kan finna värde i att samverka i lite mindre grupperingar. De som vill, ensamma, eller i mindre grupper, kan starta egna småprojekt som vi sedan presenterar på hemsidan under menyn Projekt. Presentationen blir per projekt och därunder per fotograf. Om någon/några startar ett projekt, eller vi kan kalla det Tema om det känns bättre, meddela mig så skapar jag de taggar och den visning som behövs på hemsidan. Hur många bilder vi kan visa per fotograf inom ett projekt beror på hur många fotografer som är engagerade, men räkna som riktmärke med att vi kan visa de 10 – 15 bästa bilderna per fotograf. Folk måste orka titta också.

Därefter tittade vi på ”Topp1” -bilder. Som vanligt många bra bilder och klockan hann bli 20:45 innan vi tittat på alla. Att vi ska hålla oss till 5 bilder per fotograf när vi vill prata om punctum, komposition och teknik kändes som rätt ambition.