Möte 2018-06-14

Mötet var välbesökt, endast Clas, Ulf och Göran saknades.

Liza P bjöd på jordgubbar innan mötet öppnade!  Tack Liza, det var både överraskande och trevligt!

Vi tittade på ”Kassaboken” och under mötet tickade 5 inbetalningar in via Swisch. Nu (2018-06-14 kl 22:17) har 12 av 14 medlemmar betalat.

Inledningsvis diskuterade vi en bugg som i början på veckan gjorde att vissa Portfolior inte syntes. Om en bild hade en bildtitel där specialtecknet ’ ingick, ex.vis Man’s talk, då havererade bildvisningen. Marie och jag hade detta problem, men jag lyckades hitta orsaken och ta bort specialtecknet. Jacob (galleritillverkaren) medgav att där var en bugg och den skulle rättas till nästa uppdatering som nu är inläst, så förhoppningsvis är detta inte längre något problem.

Därefter startade sedvanlig bildvisning . VI hade denna gång begränsat oss till 5 ”Topp”-bilder per fotograf. Det blev ändå segt på slutet, vi har svårt orka hela vägen, på slutet blir det lite slarvigt.

Vi diskuterade också hur vi ska disponera höstens första möte och vi bestämde att vi helt ägnar mötet åt våra projekt, således INGA ”Topp” -taggade bilder till septembermötet. Vi har fem olika projekt vi kan lägga bilder i:

  • Mina kvarter
  • Affischer
  • Oskärpa
  • Speglingar
  • Valet 2018

Vi taggar som mest 5 bilder till varje projekt och förutom projekttaggen så taggar vi också 201809. Finns det gamla bilder som Ni vill prata om så går det att lägga till den nya datumtaggen till den gamla bilden, men sammantaget inte mer än 5 taggade bilder per projekt.

Det har varit ett spännande år och när vi ses nästa gång har vi genomfört ett val. Ett val som antagligen blir det ”smutsigaste” vi sett under vår livstid. Jag tror personligen att bevakningen av årets val blir både viktig och ”intressant”.

Det sista vi gjorde var att vi tittade på en sammanställning av simhoppsbilder. Jag, Mirja, Sven-Olof, Birgitta Bratthall, Merja Louka och Fredrik Rodhe besökte i lördags Eriksdalsbadet.  Bilderna går att se här.

Avslutar med att önska all en riktigt glad och härlig sommar, så ses vi i september!

/Hans