Möte 2018-05-17

Mötet var ytterst välbesökt, alla var där utom Clas. Dessutom hade vi en ”prova på” -gäst, Göran Johansson. Göran var med på mötet för att han och vi ska få känna på varandra och om allt faller väl ut så kommer Göran att bli medlem i GG. Efter mötet så ligger den bollen hos Göran för utvärdering. Vill han bli med i GG så är han välkommen.

Vi inledde med lite diskussion kring finansiering av GG. Efter halvårsskiftet måste vi bidra med halva lokalkostnaden, klubben tar den andra halvan. Just nu kostar varje möte 30:- / gruppmedlem. När vi tar halva kostnaden så ska vi betala 15:- per gång och med 10 möten per ”läsår” så blir kostnaden att vara med i GG 150:- Till det kommer 30:- för hemsidan (domänavgft och webhotellkostnad). För att hålla koll på pengaflödet så har jag lagt upp en enkel Kassabok som alla kan läsa efter inloggning. Där står också hur man betalar in 180:- till mig. Jag för upp alla in- och utbetalningar i Kassaboken. Jag ber Er alla betala 180:- före 1 juli och skicka mig en signal över mejl eller sms när Ni gjort inbetalningen så att jag inte missar en transaktion. När vårterminen 2019 är avslutad kommer vi att ha ett mindre överskott på c:a 40:-, förutsatt att inte någon höjer några priser.

Våra önskemål om mötestider för hösten / våren 2018 / 2019 har ännu inte bekräftats, men så snart det görs så lägger jag upp tiderna under ”Kommande aktiviteter”.

Före bildtittandet kom det också upp två idéer på gemensamma aktiviteter.

  • Elisabeth berättade att vi troligtvis blir inbjudna att fotografera på ett tivoli som besöker Huvudsta i vecka 23. Inbjudan är inte bekräftad, men troligtvis…
  • Sven-Olof har blivit kontaktad av en person som undrar som det finns några fotografer som vill hjälpa till och fotografera simhopp. Ett ”jaaaa” susade genom gruppen. S-O återkommer med mer info.

Därefter började vi titta på bilder. Jag hade bett Göran bidra med 7 bilder så alla närvarande hade bilder att visa. Som vanligt hade vi många jättebra bilder att titta på, men när vi började närma oss kl 21 och vi tittat på närmare 100 bilder så var alla trötta. Det märktes på hur vi slarvade med bildkommentarerna på slutet.

Under förutsättning att Göran går med i GG så blir vi 14 medlemmar. Om alla lämnar in 7 bilder så blir det 98 bilder att titta på, plus bilder till projekt. Det är mer än vi orkar hantera, så vi beslutade under milda protester från Marie att reducera antalet ”Topp” -taggade bilder till 5 per fotograf. Det blir ändå 70 bilder att titta på, innan vi ens börjat titta på projektbilder.

På gårdagens möte hann (orkade) vi inte alls titta på projektbilder. Aktuella projekt är

  • Projekt Mina Kvarter
  • Projekt Affischer
  • Projekt Valet 2018
  • Projekt Speglingar

Dessutom diskuterade vi ett projekt baserat på en bild Göran visade. Ett eller få oskarpa objekt i en annars skarp miljö. Vi kan kalla det

  • Projekt Oskärpa

Jag lägger upp den taggningen i systemet så kan vi efter lust och förmåga prova lite. Vi kommer med så många deltagare i gruppen inte att hinna titta på alla projektbilder vid varje möte, men har vi tillräckligt spännande bilder så får vi prioritera.

Säg till om jag missat något väsentligt!

Mvh Hans


Utanför mötet

Jag noterar att vår instruktion för hur man sköter hemsidan är gruvligt ouppdaterad. Jag ska försöka göra en uppstädning under de närmaste dagarna. Beklagar.