Vi startar en hemsida

Vi har funderat länge, kollat olika handlingsalternativ och kommit fram till att det får lov att bli på det här viset. Gatufotogruppen startar en hemsida.

Gruppen har funnits sedan 2012 och vi har utvecklats “en hel del”. Olika mycket på olika händer, givetvis, men alla har roligt och energinivån är hög. Varje månad har vi träffats och tittat på bilder, bilder som sedan inte tagits tillvara.

Jag har länge känt att det inte är OK att bilderna bara visas på vårt möte för att sedan “försvinna”. Bilderna borde bevaras, vi behöver en gemensam lagringsplats.

Den första idén var givetvis att försöka få plats inom Stockholms Fotoklubbs hemsida, men det gick inte på de villkor vi önskar. Då undersöktes ett antal färdiga lösningar, siter vi omedelbart kunna komma

igång på. Men ingen site fungerade för en grupp med de krav på behörigheter vi har. Återstår att göra något eget.

Som tur är så finns kunskap både hos mig och Sven- Olof när det handlar om WordPress! 8 oktober 2014 registrerades domänen www.gatufotogruppen.se. Väldigt skönt att den var ledig! Sedan tankade jag ner en komplett wordpress-mjukvara som installerades. Därefter startade bygget. På några dagar finns en stomme uppe i drift som sedan skall läras ut till alla i gruppen.

En så’n här lösning blir givetvis aldrig färdig, vi kan bygga i all oändlighet. Både lösningens charm och förbannelse. Min ambition är att hålla lösningen enkel, funktionell, ren och helst också snygg. Hoppas vi lyckas med det.

Stureby i oktober 2014 / Hans Wahlgren

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

10 + två =